SUN’IY INTELLEKT TEXNOLOGIYАLARINING O‘ZIGA XOS XUSUSIYATLARI - Rahmatillayeva Matluba Rahmanovna; Mahmadshoyeva Dilfuza Zohirsho qizi (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya:  Ushbu  maqolada  sun’iy  intellekt  intellektning  hisoblash modellarini aks etishi, intellektni muammolarni hal qilish, xulosalar chiqarish, tilni qayta  ishlash  va  hokazolar  uchun  dasturlashtirilishi  mumkin  bo‘lgan  tuzilmalar, modellar va operatsion funksiyalar sifatida ta’riflash mumkinligi, sun’iy intellektdan foydalanishning  afzalliklari  va  uni  samaradorligini  oshirish  bo‘yicha  tavsiyalar beriladi.