XI ASR ADABIYOTI VA UNING O‘ZIGA XOS XUSUSIYATLARI - Ergasheva Yaxshigul Saydullaevna (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
ANNOTATSIYA:  Mazkur  maqolada  XI  asr  adabiyoti,  uning  o‘ziga  xos taraqqiyot  bosqichlari  va  bu  davrda  yashab  ijod  qilgan  yirik adiblar  faoliyati  tahlil qilinadi. Maqolada asosan Yusuf Xos Hojib, Mahmud Koshg‘ariy, Ahmad Yassaviy kabi allomalarning badiiy merosi, ularning turkiy adabiyot rivojiga qo‘shgan hissasi haqida ilmiy-nazariy fikrlar keltirilgan. Shuningdek, XI asr adabiyotining til, uslub va g‘oya jihatdan yangilanishi, o‘sha davr ijtimoiy-siyosiy hayoti bilan uzviy bog‘liqligi yoritilgan.  Maqolada  tarixiy  manbalar  va  zamonaviy  adabiyotshunoslik  qarashlari asosida ilmiy tahlil amalga oshirilgan.