TO‘LOV BALANSI VA VALYUTA KURSINING O‘ZGARISHI - Rashidov Asilbek Furqat o’gli, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Anotatsiya Ushbu maqolada to‘lov balansi va valyuta kursining o‘zaro bog‘liqligi hamda ularning mamlakat iqtisodiyotiga ta’siri tahlil qilingan. Maqolada to‘lov balansining tarkibiy qismlari, valyuta kursining shakllanish omillari va ularning o‘zgarish sabablari ko‘rib chiqiladi. Shuningdek, O‘zbekiston misolida to‘lov balansining holati va milliy valyuta — so‘m kursining dinamikasi haqida qisqacha ma’lumot berilgan. Tadqiqot natijalariga ko‘ra, barqaror to‘lov balansi milliy valyuta mustahkamlanishiga, iqtisodiy o‘sish esa tashqi iqtisodiy muvozanatning ta’minlanishiga yordam beradi.