VIRUSLARNING BUGUNGI KUNDA AHAMIYATI - Asatova Mehriniso (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya:Mazkur  maqolada  viruslarning  biologik,  tibbiy,  ekologik  va biotexnologik  sohalardagi  o‘rni,  ularning  zamonaviy  ilm-fan  va  texnologiyalardagi ahamiyati  ilmiy  asosda  tahlil  qilinadi.  Tadqiqotda  viruslarning  tabiiy  muhitdagi biologik roli, inson hayoti va sog‘lig‘iga ta’siri, shuningdek, ularning gen muhandisligi, vaksina ishlab chiqish va biotexnologik jarayonlarda tutgan o‘rni chuqur o‘rganilgan. Viruslarning  foydali  va  zararli  tomonlari,  ularni  nazorat  qilish  va  ulardan  samarali foydalanish yo‘llari ko‘rib chiqilgan.