KICHIK BIZNES SUBYEKTLARI FAOLIYATINI SAMARALI KREDITLASH AMALIYOTI - Nurmonov Jahongir Bahodir o‘g‘li (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
O‘zbekiston  iqtisodiyotida  kichik  biznes  va  xususiy  tadbirkorlik  sektorining o‘rni yildan-yilga ortib bormoqda. Ushbu soha mamlakat yalpi ichki mahsulotining salmoqli qismini shakllantirib, aholining bandligi va daromadlarini oshirishda muhim omil bo‘lib xizmat qilmoqda. So‘nggi yillarda iqtisodiyotning barqaror rivojlanishini ta’minlashda,  ayniqsa,  kichik  biznes  subyektlarini  samarali  moliyaviy  qo‘llab-quvvatlash,  ularga  qulay  kreditlash  shart-sharoitlarini  yaratish  masalasi  davlat siyosatining  ustuvor  yo‘nalishlaridan  biri  sifatida  belgilandi.  Shu  bois  O‘zbekiston bank tizimida kichik va o‘rta biznes subyektlarini kreditlash amaliyoti tobora kengayib, turli moliyaviy vositalar joriy etilmoqda.