MAMLAKATNI BOYITISH YO‘LLARI: RIVOJLANGAN DAVLATLAR TAJRIBASI VA O‘ZBEKISTON ISTIQBOLLARI - Baxromova Indira Azizjon qizi; G’ulomova Gulasal Azizjonovna; Axmedov O’tkirjon Aloviddin o’g’li (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
ANOTATSIYA Ushbu  maqolada  mamlakatni  iqtisodiy  jihatdan  boyitish  yo‘llari,  rivojlangan davlatlar  tajribasi  asosida  tahlil  qilinadi.  Xususan,  Germaniya,  Yaponiya,  Janubiy Koreya,  Singapur  kabi  mamlakatlarning  rivojlanish  modeli  orqali  ularning muvaffaqiyat omillari yoritiladi. Shuningdek, O‘zbekiston uchun qanday strategiyalar samarali  bo‘lishi  mumkinligi,  mavjud  salohiyat  va  istiqbollar  tahlil  qilinadi  hamda amaliy takliflar beriladi.