O‘ZBEKISTON TRANSPORT TIZIMI VA TURIZM RIVOJLANISHINING IQTISODIY TAHLILI - Baxromova Indira Azizjon qizi,; G’ulomova Gulasal Azizjonovna,; Axmedov O’tkirjon Aloviddin o’g’li, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
ANNOTATSIYA Ushbu maqolada O‘zbekiston transport tizimida yuzaga kelayotgan tirbandlik muammolari  va  xalqaro  turizmni  rivojlantirishdagi  aviatsiya  infratuzilmasining iqtisodiy  samaradorligi  tahlil  qilinadi.  Transportdagi  tirbandlik  ishchi  kuchining unumdorligini  pasaytirishi  va  iqtisodiy  o‘sishga  salbiy  ta’sir  ko‘rsatishi,  turizm sohasining  esa  davlat  byudjetiga  valyuta  tushumlarini  oshirish  orqali  ijobiy  ta’sir ko‘rsatishi ko‘rsatiladi. Boeing bilan imzolangan milliard dollarlik shartnoma asosida transport  va  turizmni  uyg‘un  rivojlantirishning  iqtisodiy  afzalliklari  muhokama qilinadi.