TAXIATOSH TUMANINING TARIXI VA KELIB CHIQISHI - Xasanova Oltinoy Xasan qizi, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
ANNOTATSIYA   Ushbu  maqola  Taxiatosh  tumanining  tarixi  va  uning  shakllanishi  haqida ma’lumot beradi. Tuman Qoraqalpog‘iston Respublikasining muhim hududlaridan biri hisoblanadi va uning rivojlanishi mintaqaning iqtisodiy va madaniy o‘sishida muhim rol  o‘ynaydi.  Maqolada  tumanning  kelib  chiqishi,  tarixiy  jarayonlar,  shuningdek, hududdagi o‘zgarishlar tahlil qilinadi.