JADIDCHILIK HARAKATI VA MILLIY O‘ZLIKNI ANGLASH JARAYONI. - Salohiddin Sayfiyev Sirojiddin o’g’li, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya Ushbu maqolada jadidchilik harakatining vujudga kelishi, uning asosiy g‘oyalari hamda milliy o‘zlikni anglash jarayonidagi o‘rni tahlil qilinadi. Jadidlar faoliyati orqali xalqni  ma’rifatga,  ilm-fanga  va  milliy  uyg‘onishga  chorlagan  g‘oyalar  yoritiladi. Shuningdek,  maqolada  jadidchilikning  ta’lim,  adabiyot  va  ijtimoiy  hayotdagi islohotlari, ularning milliy ong va o‘zlikni shakllantirishdagi beqiyos ahamiyati ilmiy asosda tahlil etilgan. Tadqiqot natijalariga ko‘ra, jadidchilik harakati o‘zbek xalqining mustaqil tafakkuri, madaniy yuksalishi va milliy o‘zligini anglashida muhim tarixiy bosqich bo‘lib xizmat qilgan.