KAMBAG‘ALLIKNI QISQARTIRISHNING SAMARALI IQTISODIY MEXANIZMLARI (XORAZM VILOYATI MISOLIDA) - Sadullaev Bobur Xasanovich, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya:  Mazkur  maqolada  Xorazm  viloyatida  kambag‘allikni qisqartirishning  samarali  iqtisodiy  mexanizmlari  tahlil  qilingan.  Tadqiqotda  2020–2024-yillar  davomida  stat.uz  rasmiy  statistik  ma’lumotlari  asosida  viloyatdagi kambag‘allik darajasi, uning o‘zgarish tendensiyalari, asosiy iqtisodiy ko‘rsatkichlar va  ta’sir  etuvchi  omillar  o‘rganilgan.  Olingan  natijalar  asosida  Xorazm  viloyatida bandlikni  oshirish,  tadbirkorlikni  rivojlantirish,  qishloq  xo‘jaligini  diversifikatsiya qilish  va  turizm  sohasini  qo‘llab-quvvatlash  orqali  kambag‘allikni  qisqartirish bo‘yicha taklif va tavsiyalar ishlab chiqilgan.