VODOROD ASOSIDA YASHIL ENERGIYA ISHLAB CHIQARISH TEXNOLOGIYALARNI TADQIQ QILISH - T.F.SHARIPOV, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Anotatsiya: Mazkur maqolada vodorod asosida yashil energiya ishlab chiqarish texnologiyalari ilmiy jihatdan tahlil qilinadi. Yashil energiya — bu atrof-muhitga zarar yetkazmaydigan,  qayta  tiklanuvchi  manbalarga  asoslangan  energiya  turi  bo‘lib, vodorod eng istiqbolli energiya tashuvchilardan biri hisoblanadi. Tadqiqotda vodorod ishlab chiqarish, saqlash va undan foydalanish texnologiyalari, shuningdek, ularning iqtisodiy  va  ekologik  afzalliklari  o‘rganiladi.  Maqola  shuningdek,  O‘zbekiston sharoitida  vodorod  energetikasini  rivojlantirish  istiqbollari  hamda  bu  yo‘nalishda xorijiy tajribalarni qo‘llash imkoniyatlarini yoritadi.