MADANIYAT VA SAN'AT SOHASINI YANADA RIVOJLANTIRISH ISTIQBOLLARI - Shodmonova Nargiza Rustam qizi, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya: Madaniyat va san’at har bir mamlakat taraqqiyoti, jamiyatning ma’naviy-axloqiy  qiyofasi  hamda  xalq  farovonligini  belgilovchi  eng  muhim omillardan biridir. Bu sohaning rivojlanishi mustaqil davlat taraqqiyoti uchun muhim negizlardan biri bo‘lib, xalqning ichki dunyosi, urf-odati, qadriyati, ruhiy va axloqiy boyligini namoyon etadi. Madaniyat va san’at jamiyat hayotining barcha jabhalarini qamrab oladi. U insonlarga go‘zallik, o‘z-o‘zini anglash, hayotni to‘g‘ri idrok etish, ezgulik,  hamjihatlik  va  ijtimoiy  birdamlik  kabi  insoniy  fazilatlarni  singdiradi. Madaniyat va san’at sohasini rivojlantirish orqali insonlar qalbini ulug‘vorlik, hayotga muhabbat, vatanparvarlik va yuksak ma’naviy fazilatlar bilan boyitish mumkin. Shu sababli,  bu  sohaning  taraqqiyotiga  e’tibor  har  bir  zamonaviy  jamiyat  uchun  asosiy vazifa hisoblanadi.