O‘ZBEK TILIDA BIRIKMA SIFATIDA QOʻLLANILADIGAN QARGʻISHLAR VA OLQISHLAR (SINTAKTIK) VA ULARNING MORFOLOGIK (QOʻSHIMCHA OLISH) XUSUSIYATLARI - Hamdamova Fotima Raxmatulla qizi (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya. Mazkur maqolada qarg‘ishlarning sintaktik qurilishi, morfologik tarkibi  xususida  so‘z  boradi.  Shuningdek,  qarg‘ishlarning  semantik  asosi,  ularning subyekt  hamda  obyekti,  ibora,  to‘liq  gap  va  to‘liqsiz  gap  shaklidagi  qarg‘ishlar, ma’nodosh, o‘xshatish asosiga qurilgan qarg‘ishlar haqida fikr yuritiladi. c