MAKTABGACHA KATTA YOSHDAGI BOLALARDA KOMMUNIKATIV KOMPETENSIYANI SHAKLLANTIRISHDA INNOVATSION O‘YIN METODLARI - Tursunova Muslimaxon Munavvar qizi, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Ushbu  ilmiy  maqolada  maktabgacha  katta  yoshdagi  bolalarda  kommunikativ kompetensiyani shakllantirishning dolzarb masalalari yoritilgan. Xususan, innovatsion o‘yin metodlarining pedagogik jarayondagi o‘rni, ularning bolalarning nutqiy faolligi, ijtimoiy muloqot ko‘nikmalari hamda mustaqil fikrlashini rivojlantirishdagi ahamiyati tahlil  qilingan.  Tadqiqot  jarayonida  kuzatish,  suhbat,  tajriba-sinov  va  taqqoslash metodlaridan foydalanildi. Natijalar shuni ko‘rsatdiki, interfaol va innovatsion o‘yin texnologiyalaridan foydalanish bolalarning kommunikativ kompetensiyasini samarali shakllantirishga  xizmat  qiladi.  Shuningdek,  ushbu  metodlar  orqali  bolalarda hamkorlik,  tinglash  va  fikr  bildirish  ko‘nikmalari  sezilarli  darajada  rivojlanadi. Tadqiqot natijalari maktabgacha ta’lim tizimida innovatsion yondashuvlarni keng joriy etish zarurligini asoslaydi.