KIBERHUJUMLAR VA XALQARO HUQUQ: DAVLATLARNING MAS’ULIYATI MASALASI - Sobirjonova E’zoza Olimjon qizi, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya:  Ushbu  maqolada  kiberhujumlarning  turlari,  kiberhujumlar  va xalqaro  huquq  doirasida  davlatlarning  xalqaro-huquqiy  javobgarligi,  davlatlarning mas’uliyati  masalasi  tahlil  qilinadi.  Maqolada  kibermakonda  sodir  etiladigan hujumlarning huquqiy tabiati, kibermakon tushunchasi, kiberhujumlar va davlatlarning javobgarligiga  oid  real  holatlar  o‘rganiladi.  Shuningdek,  maqolada  davlatlarning kiberhujumlar  uchun  javobgarligini  belgilashdagi  asosiy  muammolar,  normativ noaniqlik  va  amaliy  mexanizmlardagi  bo’shliqlar  yoritiladi.  Tadqiqot  natijalariga ko‘ra, kibermakonda samarali huquqiy tartibni ta’minlash uchun xalqaro hamkorlikni kuchaytirish, yagona huquqiy mezonlarni ishlab chiqish va javobgarlik mexanizmlarini takomillashtirish lozimligi ta’kidlanadi.