IJTIMOIY XIZMATLAR SOHASIDA RAQAMLASHTIRISHNING TUTGAN O‘RNI VA AHAMIYATI - Yo’ldosheva Nozanin - (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya:  Mazkur  maqolada  ijtimoiy  xizmatlar  sohasida raqamlashtirishning tutgan o‘rni va ahamiyati O‘zbekiston misolida kompleks tahlil qilinadi. Tadqiqotda raqamli transformatsiyaning nazariy asoslari, elektron hukumat tizimlari,  davlat  xizmatlarini  raqamlashtirish  hamda  ijtimoiy  himoya  va  sog‘liqni saqlash  sohalarida  joriy  etilgan  raqamli  platformalarning  samaradorligi  o‘rganildi. Xususan, my.gov.uz portali, elektron sog‘liqni saqlash tizimlari va ijtimoiy nafaqalarni avtomatlashtirish  jarayonlari  statistik  va  amaliy  jihatdan  baholandi.  Natijalar raqamlashtirish xizmat ko‘rsatish tezligi, shaffoflik va qulaylikni oshirganini ko‘rsatdi.