YANGI AVLOD ONA TILI DARSLIKLARIDA TANQIDIY FIKRLASH TEXNOLOGIYASINI QO‘LLASH IMKONIYATLARI - Po‘latova Marjona Inomjon qizi, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya. Ushbu tezisda yangi avlod 7–9-sinf ona tili darsliklarida tanqidiy fikrlash texnologiyasini, xususan, “chaqiruv – anglash – fikrlash” (ChAF) modelini qo‘llash  imkoniyatlari  nazariy  va  amaliy  jihatdan  tahlil  qilinadi.  Tadqiqotda zamonaviy  lingvodidaktikada  matnning  markaziy  ta’lim  birligi  sifatidagi  o‘rni asoslanadi  hamda  tanqidiy  fikrlash  texnologiyasining  matn  o‘qitish  jarayoniga integratsiya  qilish  yo‘llari  ko‘rsatiladi.  Taklif  etilayotgan  metodika  o‘quvchilarning mustaqil  fikrlash,  tahlil  qilish  va  ijodiy  matn  yaratish  kompetensiyalarini rivojlantirishga qaratilgan.