HUQUQIY MADANIYAT VA UNING JAMIYATDAGI AHAMIYATI - Imdiaminov Dunyobek,; Irnazarov Shuxrat Najmetdinovich, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya Ushbu  maqola  huquqiy  madaniyat  deb  ataladigan,  lekin  koʻpincha  yuzaki tushunilgan  hodisaga  chuqurroq  nazar  tashlashga  urinishdir.  Maqolada  huquqiy madaniyatning  tarkibiy  qismlari  tahlil  qilinadi,  uning  fuqarolar  xulqi  va  davlat boshqaruviga  taʼsiri  koʻrsatib  beriladi.  Alohida  eʼtibor  Oʻzbekiston  Respublikasida amalga oshirilayotgan huquqiy islohotlarga va ularning amaliy samarasiga qaratilgan. Xalqaro tajriba bilan qiyoslash orqali mahalliy amaliyotning kuchli va zaif tomonlari aniqlanadi hamda huquqiy madaniyatni yuksaltirish uchun bir qator tavsiyalar ilgari suriladi.