DAVLAT MEXANIZMI VA UNING VAZIFALARI - Baxriddinova Gulmira,; Irnazarov Shuxrat Najmetdinovich, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya Ushbu  maqolada  davlat  mexanizmi  tushunchasi,  uning  tarkibiy  qismlari  va bajaradigan  vazifalari  ilmiy  jihatdan  tahlil  etiladi.  Davlat  mexanizmi  bilan  davlat apparati oʻrtasidagi farq ochib beriladi. Davlat organlari tizimi — qonun chiqaruvchi, ijro  etuvchi  va  sud  hokimiyati  —  ularning  oʻzaro  munosabatlari  bilan birga  koʻrib chiqiladi. Oʻzbekiston Respublikasida davlat mexanizmini takomillashtirish boʻyicha amalga oshirilayotgan islohotlar va 2024—2025 yillardagi statistik koʻrsatkichlar tahlil etiladi. Maqolada xalqaro tajriba bilan qiyosiy tahlil oʻtkazilib, amaliy tavsiyalar ilgari suriladi.