HUQUQIY XULQ-ATVOR. HUQUQBUZARLIK VA YURIDIK JAVOBGARLIK - Jalilov Tolmas Bobomurod o‘g‘li; Irnazarov Shuxrat Najmetdinovich (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya  Ushbu  maqolada  huquqiy  xulq-atvor,  huquqbuzarlik  va  yuridik  javobgarlik tushunchalari  yoritilgan.  Huquqiy  xulq-atvorning  jamiyatdagi  o‘rni  va  ahamiyati, shuningdek, qonun buzilishining turlari va ularning oqibatlari ko‘rib chiqilgan. Bundan tashqari,  yuridik  javobgarlikning  asosiy  turlari  va  ularning  qo‘llanilish  maqsadlari haqida  ma’lumot  berilgan.  Maqola  jamiyatda  huquqiy  madaniyatni  oshirish  va qonunlarga rioya qilish zarurligini tushuntirishga qaratilgan.