OʻZBEKISTONDA SANOAT TARMOQLARINING RIVOJLANISHI - Qo’ldasheva Mohinur Davlatjon qizi, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya:  Mazkur  ilmiy  maqolada  Oʻzbekiston  Respublikasida  sanoat tarmoqlarining shakllanishi, rivojlanish bosqichlari va bugungi kundagi holati keng qamrovda  tahlil  qilinadi.  Sanoatning  milliy  iqtisodiyotdagi  oʻrni,  yalpi  ichki mahsulotni shakllantirishdagi ahamiyati, bandlik va eksport salohiyatiga ta’siri ilmiy asosda  yoritiladi.  Yetakchi  sanoat  tarmoqlari  —  yoqilgʻi-energetika,  metallurgiya, mashinasozlik,  kimyo,  qurilish  materiallari,  yengil  va  oziq-ovqat  sanoatining rivojlanish tendensiyalari batafsil tahlil qilinadi. Shuningdek, sanoatni modernizatsiya qilish,  innovatsiyalarni  joriy  etish,  investitsiya  jarayonlari  va  hududiy  sanoat rivojlanishining istiqbollari statistik ma’lumotlar asosida baholanadi.