HUQUQIY TARTIBGA SOLISH MEXANIZMI VA UNING ZAMONAVIY RIVOJLANISH TENDENSIYALARI - Ibragimova Sabina Islomovna; Irnazarov Shuxrat Najmetdinovich (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya   Ushbu maqolada huquqiy tartibga solish mexanizmining nazariy asoslari, uning tarkibiy  elementlari  va  amaliy  ahamiyati  tahlil  qilinadi.  Shuningdek,  Oʻzbekiston Respublikasida  huquqiy  tartibga  solish  jarayonining  samaradorligi  2024–2025 yillardagi  statistik  maʼlumotlar  asosida  yoritiladi.  Muallif  tomonidan  mexanizmni takomillashtirish boʻyicha ilmiy xulosalar va takliflar ilgari suriladi.