HUQUQ NORMALARINI SHARHLASH VA UNING AMALIY AHAMIYATI - Mingyasharova Sabrina Jahongir qizi; Irnazarov Shuxrat Najmetdinovich (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Ushbu maqola huquq normalarini sharhlash tushunchasini chuqur tahlil qilishga bagʻishlangan. Unda huquqiy normalarni talqin qilishning nazariy asoslari, turlari va usullari  yoritiladi.  Shuningdek,  Oʻzbekiston  Respublikasida  huquqiy  sharhlash amaliyoti va uning samaradorligi statistik maʼlumotlar asosida tahlil qilinadi. Muallif tomonidan  huquqiy  sharhlash  jarayonini  takomillashtirish  boʻyicha  takliflar  ilgari suriladi.