HUQUQ MANBALARI: TUSHUNCHASI, TURLARI VA TASNIFI - Xurramov Oʻktam Ergashevich; Irnazarov Shuxrat Najmetdinovich (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya Ushbu maqola huquq manbalari tushunchasiga bagʻishlangan boʻlib, bu masala huquqshunoslikda qadimdan muhokama qilinib kelayotgan, lekin hanuz munozarali boʻlib  qolayotgan  mavzulardan  biridir.  Maqolada  huquq  manbalarining  moddiy  va rasmiy  maʼnodagi  farqi  ochib  beriladi,  ularning  asosiy  turlari  —  qonun,  odat,  sud amaliyoti,  huquqiy  doktrina  va  normativ  shartnoma  —  tahlil  qilinadi.  Oʻzbekiston Respublikasida  qonunchilik  ierarxiyasining  tuzilishi  va  uni  tartibga  soluvchi mexanizmlar  koʻrib  chiqiladi.  Xalqaro  huquq  manbalarining  milliy  huquqqa  taʼsiri ham alohida oʻrganiladi. Maqola oxirida amaliy xulosalar va tavsiyalar ilgari suriladi.