MAKTAB O‘QUVCHILARIDA JISMONIY TARBIYA MASHG‘ULOTLARINING SOG‘LOM TURMUSH TARZINI SHAKLLANTIRISHDAGI ROLI - Karimova Farzona Shuxratjon qizi, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya.  Ushbu  maqolada  maktab  o‘quvchilarida  jismoniy  tarbiya mashg‘ulotlarining  sog‘lom  turmush  tarzini  shakllantirishdagi  o‘rni  va  ahamiyati yoritiladi.  Jismoniy  tarbiya  darslari  o‘quvchilarning  nafaqat  jismoniy  rivojlanishini ta’minlashi, balki ularning sog‘lom odatlarni shakllantirish, harakat faolligini oshirish, organizmning  chidamliligini  mustahkamlash  hamda  ruhiy  barqarorligini  qo‘llab-quvvatlashdagi roli tahlil qilinadi.