SPORT MASHG‘ULOTLARIDA YUKLAMA VA DAM OLISH MUVOZANATI - Karimova Farzona Shuxratjon qizi, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya. Mazkur maqolada sport mashg‘ulotlarida yuklama va dam olish muvozanatini ilmiy asosda tashkil etish masalalari yoritilgan. Jismoniy yuklamaning organizmga  ta’siri,  tiklanish  jarayonlarining  ahamiyati  hamda  superkompensatsiya nazariyasi  asosida  mashg‘ulotlarni  rejalashtirish  tamoyillari  tahlil  qilingan. Shuningdek,  yuklama  va  dam  olishning  to‘g‘ri  nisbatini  ta’minlash  sportchilarning funksional imkoniyatlarini oshirish, jarohatlanishlarning oldini olish va yuqori sport natijalariga erishishda muhim omil ekani asoslab berilgan.