GILOS YETISHTIRISHDA INTENSIV TEXNOLOGIYALARNING HOSILDORLIKNI OSHIRISHDAGI ROLI - Abdullayeva Dildora O‘ktam qizi,; Salohiddinova zaxroxon Farxodjon qizi,; Nazarov G'anisher,; Janakva Durdona, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya: Mazkur maqolada gilos yetishtirishda intensiv texnologiyalarning hosildorlikka ta’siri o‘rganilgan. Mavzuning dolzarbligi zamonaviy bog‘dorchilikda yuqori  hosil  olish  zarurati  bilan  izohlanadi.  Tadqiqotda  kuzatuv  va  taqqoslama usullaridan foydalanilgan. Natijalar shuni ko‘rsatdiki, tomchilatib sug‘orish, zich ekish va zamonaviy agrotexnik tadbirlar hosildorlikni sezilarli oshiradi. Shuningdek, meva sifati ham yaxshilanadi. Muallif tomonidan intensiv texnologiyalarni qo‘llash bo‘yicha tavsiyalar ishlab chiqilgan.