ZAMONAVİY TA'LİM TEXNOLOGİYALARİNİNG PSİXOLOGİK JİHATLARİ - Saypidinova Gulnozaxon Otabek qizi, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada raqamli ta’lim muhitining o‘quvchi va talabalar psixikasiga  ta’siri,  texnologiyalarni  joriy  etishda  e’tiborga  olinishi  lozim  bo‘lgan psixologik qonuniyatlar tahlil qilinadi. Shuningdek, kognitiv jarayonlar (diqqat, xotira, tafakkur) hamda  motivatsiyani  rivojlantirishda  axborot  texnologiyalarining o‘rni va ulardan samarali foydalanish metodlari yoritilgan.