BACHADON BOʻYNI HAVFLI VA HAVFSIZ OʻSMALARIDA OPERATSIYADAN KEYINGI ASORATLAR - Xushbaqov Gʻolibjon Ramzjon og'li; Oltiboyeva Laylo Uktam qizi (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya:  Ushbu  maqolada  bachadon  bo‘yni  xavfsiz  (mioma,  polip)  va xavfli  (rak)  o‘smalarini  operativ  davolashdan  keyingi  erta  va  kechki  asoratlar o‘rganiladi. Tadqiqotda jarrohlik amaliyotining hajmi, bemorning yoshi va umumiy holatining asoratlar rivojlanishiga ta’siri tahlil qilingan. Natijalar shuni ko‘rsatadiki, radikal  gisterektomiya  amaliyotlarida  urogenital  tizim  asoratlari  yuqori,  xavfsiz o‘smalarda esa asosan yallig‘lanish jarayonlari kuzatiladi.