YOZMA AKADEMIK DISKURSDA HEDGING VA BOOSTING VOSITALARINING QIYOSIY TAHLILI - Raxmonova Gulmira Baxrom qizi, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya (o’zbek tilida) Mazkur tadqiqot yozma akademik diskursda hedging (noaniqlikni ifodalovchi) va  boosting  (ishonchlilikni  kuchaytiruvchi)  lingvistik  vositalarning  qo‘llanilishini o‘rganishga bag‘ishlangan. Tadqiqotda ushbu vositalarning turlari, funksiyalari hamda matndagi  taqsimlanishi  tahlil  qilinadi.  Korpus  asosida  olib  borilgan  tahlil  natijalari shuni  ko‘rsatadiki,  hedging  vositalari  akademik  matnlarda  ko‘proq  qo‘llanilib, ehtiyotkorlik va muloyimlikni ifodalasa, boosting vositalari muallifning ishonchliligini kuchaytirish va dalillarni ta’kidlashda muhim rol o‘ynaydi. Tadqiqot natijalari xorijiy til  sifatida  ingliz  tilini  o‘qitishda  akademik  yozuvni  rivojlantirish  uchun  muhim ahamiyatga ega.