OG‘ZAKI AKADEMIK DISKURSDA HEDGING VA BOOSTING VOSITALARINING QIYOSIY TAHLILI - Raxmonova Gulmira Baxrom qizi, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya (o‘zbek tilida) Mazkur tezis og‘zaki akademik diskursda hedging (noaniqlikni ifodalovchi) va boosting (ishonchlilikni kuchaytiruvchi) lingvistik vositalarning qo‘llanilishini qiyosiy tahlil  qilishga  bag‘ishlangan.  Tadqiqotda  ushbu  vositalarning  turlari,  funksional xususiyatlari va og‘zaki nutqdagi pragmatik vazifalari o‘rganildi. Natijalarga ko‘ra, hedging  vositalari  og‘zaki  nutqda  muloqotning  yumshoqligi,  ehtiyotkorligi  va interaktivligini  ta’minlasa,  boosting  vositalari  fikrni  qat’iylashtirish  va  auditoriyani ishontirishda  muhim  rol  o‘ynaydi.  Tadqiqot  akademik  og‘zaki  nutqni  o‘qitish  va rivojlantirishda amaliy ahamiyatga ega.