TIBBIY VA HUQUQIY MATNLARNI TARJIMA QILISHNING O'ZIGA XOS XUSUSIYATLAR - Kurbonova Mohlaroyim Ulug'bek qizi, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya Ushbu  maqola  tibbiy  va  huquqiy  matnlarni  tarjima  qilishning  o'ziga  xos xususiyatlarini tahlil qiladi. U ushbu sohalardagi terminologik aniqlik, madaniy moslik va  huquqiy  oqibatlarning  muhimligini  ko'rib  chiqadi.  Tadqiqot  tarjimonlar  duch keladigan asosiy qiyinchiliklarni, jumladan, maxsus lug'atni egallash va kontekstual nuanslarni  tushunish  zaruratini  ta'kidlaydi.  Maqola  tibbiy  va  huquqiy  tarjimalarda sifatni  ta'minlash  uchun  samarali  strategiyalar  va  metodologiyalarni  taklif  etadi. Yakuniy xulosalar ushbu murakkab sohalarda malakali tarjimonlarning ahamiyatini yana bir bor tasdiqlaydi.