DUNYOVIY BILIMLAR VA DINIY E’TIQOD BIRLIGIGA ERISHISHNING AHAMIYATI - Kurbonova Mohlaroyim Ulug'bek qizi, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya Ushbu  maqola  dunyoviy  bilimlar  va  diniy  e’tiqod  o‘rtasidagi  uyg‘unlikka erishishning zamonaviy jamiyat uchun muhimligini tahlil qiladi. Tarix davomida bu ikki soha ba’zan bir-biriga zid deb qaralgan bo‘lsa-da, ularning birligi shaxsning har tomonlama  kamol  topishi  va  jamiyatning  barqaror  rivojlanishi  uchun  zarurdir. Maqolada dunyoviy fanlar va diniy qadriyatlarning o‘zaro to‘ldiruvchi xususiyatlari, ularning  yoshlar  tarbiyasidagi  o‘rni  hamda  ekstremizm  va  radikalizmga  qarshi kurashdagi  ahamiyati  ko‘rib  chiqiladi.  Muallif  ushbu  ikki  yo‘nalishni  integratsiya qilish orqali ma’naviy va intellektual salohiyatni oshirish mumkinligini ta’kidlaydi. Yakunda, dunyoviy va diniy bilimlarning uyg‘unligi insoniyatning umumiy taraqqiyoti uchun mustahkam asos yaratishi xulosasiga kelinadi.