TABAQALASHTIRILGAN VA INDUVIDUVALLASHTIRILGAN TA‘LIM - Qurbanbayeva Mohira Umirbek qizi,; Satimbayeva Laylo Ro'zimbay qizi, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya:  Zamonaviy  ta’lim  tizimi  avvalo  inson  shaxsini  har  tomonlama rivojlantirish, uning intellektual, ijtimoiy va ruhiy ehtiyojlarini to‘liq ochib berishga qaratilgan.  Bu  jarayonda  har  bir  o‘quvchining  o‘ziga  xos  xususiyati,  tafakkuri, dunyoqarashi, qiziqishi, bilimi va aqliy salohiyatidan kelib chiqib ta’limni tashkil etish dolzarb  masalaga  aylanadi.  Shu  bois,  zamonaviy  metodik  yondashuvlarda tabaqalashtirilgan va individuallashtirilgan ta’limning mohiyati va ahamiyati o‘zgacha e’tibor  bilan  ko‘rib  chiqilmoqda.  Chunki  har  bir  bola  o‘ziga  xos,  uning  ehtiyoj  va imkoniyatlari boshqacha, qobiliyat darajasi va rivojlanish sur’atlari insondan-insonga farqlanadi.  Agarda  o‘qitish  jarayonida  barchaga  bir  xil  yondashuv  qo‘llanilsa, o‘quvchilar  ichki  salohiyati  namoyon  bo‘lmaydi,  bilim  olish  jarayonida  to‘siqlarga duch kelishadi, qiziqish va rag‘bat pasayadi.