IJTIMOIY ISHNING ISTIQBOLLARI VA ZAMONAVIY YONDASHUVLARI - Joʻrayeva Shoxsiya Ravshan qizi,; Shamsiyeva Moʻtabar G’affor qizi, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotasiya: Ushbu ilmiy maqolada zamonaviy dunyoda ijtimoiy ish sohasining tutgan  o‘rni,  uning  rivojlanish  bosqichlari  va  bugungi  kunda  qo‘llanilayotgan innovatsion  yondashuvlar  atroflicha  tahlil  qilinadi.  Tadqiqot  davomida  ijtimoiy xizmatlar  ko‘rsatishda  shaxsga  yo‘naltirilgan  va  kuchli  tomonlarga  asoslangan metodikalarning  samaradorligi  yoritilgan.  Shuningdek,  O‘zbekiston  Respublikasida ijtimoiy himoya tizimini isloh qilish, sohani raqamlashtirish (E-keys tizimi) va mahalla darajasida  professional  ijtimoiy  xizmat  ko‘rsatishning  istiqbolli  yo‘nalishlari  ko‘rib chiqiladi.