SHAVKAT RAHMONNING “BAXT SO‘ZI” SHE’RIDA LIRIK KECHINMA VA TUYG‘UNING TERANLASHUVI. - Aminova Rayxon Alisher qizi, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya. Mazkur  maqolada  Shavkat  Rahmonning  “Baxt  so‘zi”  she’ri  misolida  lirik kechinma  va  tuyg‘uning  badiiy  ifodalanish  xususiyatlari  tahlil  qilinadi.  She’rning g‘oyaviy-badiiy  mazmuni,  unda  lirik  qahramon  ruhiyatidagi  kechinmalar,  baxt tushunchasining  falsafiy-estetik  talqini  hamda  his-tuyg‘ularning  poetik  teranlashuv jarayoni  ilmiy  asosda  yoritiladi.  Shuningdek,  she’r  tarkibida  qo‘llangan  tasviriy vositalarning  lirik  kechinmani  chuqurlashtirishdagi  o‘rni  ochib  beriladi.  Tadqiqot natijasida shoir poetikasida baxt tushunchasining individual ruhiy olam, hayot falsafasi va insoniy kechinmalar bilan uzviy bog‘liqligi ko‘rsatib beriladi.