AMYOBALI DIZENTERIYA VA U KELTIRIB CHIQARADIGAN KASALLIKLAR, LABORATOR TASHXISI - Abdurahmonova Karima,; Usmonova Gulyora, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya. Ushbu maqolada amyobali dizenteriya — ichak infeksiyalarining muhim turlaridan biri sifatida keng yoritilgan. Kasallikning etiologiyasi, patogenezi, klinik  belgilari  hamda  asoratlari  batafsil  tahlil  qilinadi.  Ayniqsa,  laborator  tashxis usullariga alohida e’tibor qaratilib, zamonaviy diagnostik yondashuvlar, mikroskopik, serologik va molekulyar usullar chuqur ko‘rib chiqiladi. Maqola tibbiyot talabalari va mutaxassislari uchun ilmiy-amaliy ahamiyatga ega.