BOLALAR VA O‘SMIRLARDA ASAB TIZIMI VA STRESS FIZIOLOGIYASI - Sultonova Oydinoy Nodirbek qizi; Ra’no Amanullayevna Aliyeva (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya:  Ushbu  maqolada  psixoneyroimmunologiya  fanining  asosiy tamoyillari,  stressning  asab  tizimi  faoliyatiga  ta’siri  hamda  bolalar  va  o‘smirlar organizmidagi fiziologik o‘zgarishlar yoritiladi. Shuningdek, ushbu yosh guruhlarida stressning  qisqa  va  uzoq  muddatli  salbiy  oqibatlari  ilmiy  tadqiqotlar  asosida  tahlil qilinadi.  Maqolada  bolalar  va  o‘smirlarning  stressga  chidamliligini  oshirish, profilaktika choralarini belgilash bo‘yicha amaliy tavsiyalar ham berilgan.