AVSTRALIYA ABORIGENLARINING KELIB CHIQISH MASALALARI - Daminova Shahnoza Almat qizi, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya Ushbu  maqolada  aborigenlarning  kelib  chiqishi,  etnogenez  masalalarining muhim  jihatlari  mavjud  ilmiy  adabiyotlar  asosida  atroflicha  yoritiladi.  Maqolada aborigenlarning  tarixi,  ularning  Avstraliya  hududiga  kelib  joylashishi,  bu  haqida olimlarning  tadqiqot  va  munozaralari,  aborigenlarning  irqiy  klassifikatsiyasi  va antropologik xususiyatlari haqida ma’lumot beriladi.