MAKTABGACHA TA’LIM TASHKILOTLARIDA ZAMONAVIY AXBOROT TEXNOLOGIYALARIDAN FOYDALANISH - Usmonova Yulduz Nomoz qizi, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya. Mazkur maqolada maktabgacha ta’lim tashkilotlarida zamonaviy axborot  texnologiyalaridan  foydalanishning  ahamiyati,  afzalliklari  va  mavjud muammolari  tahlil  qilingan.  Tadqiqot  davomida  interaktiv  doskalar,  multimedia vositalari, ta’limiy mobil ilovalar, elektron resurslar va onlayn platformalarning ta’lim jarayonidagi o‘rni yoritilgan. Shuningdek, raqamli texnologiyalar orqali bolalarning intellektual salohiyati, ijodkorligi, mustaqil fikrlashi va qiziquvchanligini rivojlantirish imkoniyatlari ko‘rsatib berilgan. Maqolada zamonaviy axborot texnologiyalarini joriy etishda uchraydigan texnik, metodik va pedagogik muammolar hamda ularni bartaraf etish bo‘yicha takliflar ishlab chiqilgan. Natijada, maktabgacha ta’lim tizimida raqamli texnologiyalardan  samarali  foydalanish  ta’lim  sifatini  oshirishning  muhim  omili ekanligi asoslangan.