OʻQUVCHILARNING MAKTABGA IJTIMOIY-PSIXOLOGIK MOSLASHUVI - Matnazarova Fotima Maqsudovna; Nazarova Karomat Otaboy qizi (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
ANNOTATSIYA Mazkur  maqolada  o‘quvchilarning  maktabga  ijtimoiy-psixologik  moslashuvi jarayoni, uning ahamiyati, bosqichlari hamda unga ta’sir etuvchi omillar yoritiladi. Shuningdek,  moslashuvni  yengillashtirishda  psixolog,  o‘qituvchi  va  ota-onalarning o‘rni tahlil qilinadi.