YOSHLAR ORASIDA OʻZIGA ZIYON YETKAZISHNI BARTARAF ETISHNING PSIXOLOGIK USULLARI - G'offorova Gulchehraxon Abdumannon qizi (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
ANNOTATSIYA Mazkur maqolada yoshlar orasida o‘ziga zarar yetkazish xulqining kelib chiqish sabablari, psixologik omillari hamda uni bartaraf etishning samarali usullari yoritiladi. Shuningdek,  oilaviy  muhit,  maktab  psixologik  xizmati  va  ijtimoiy  qo‘llab-quvvatlashning ahamiyati tahlil qilinadi.