ZAMONAVIY JAMIYATDA MUSIQANING TARBIYAVIY AHAMIYATI - Arziqulova Asal Aliqulovna, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya.  Ushbu  maqolada  zamonaviy  jamiyatda  musiqaning  shaxs kamoloti, estetik did, axloqiy tarbiya, milliy qadriyatlar, madaniy ong va ma’naviy dunyoqarashni shakllantirishdagi ahamiyati ilmiy-nazariy jihatdan yoritiladi. Musiqa inson ruhiyatiga bevosita ta’sir ko‘rsatuvchi san’at turi sifatida yosh avlod tarbiyasida muhim pedagogik vosita hisoblanadi. Maqolada musiqaning bolalar va yoshlar ongiga ta’siri, uning tarbiyaviy, estetik, psixologik va ijtimoiy funksiyalari, shuningdek, ta’lim jarayonida musiqa madaniyatini shakllantirish zarurati tahlil qilinadi.