O’ZBEO’ZBEK VA INGLIZ TILIDAGI FRAZEOLOGIZMLARNI TAQQOSLASH K VA INGLIZ TILIDAGI FRAZEOLOGIZMLARNI TAQQOSLASH - Elmamatova Zebo Azizbek qizi; Holikulova Gulchexra Yorqulovna (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya:  Ushbu  tadqiqot  o‘zbek  va  ingliz  tillarida  qo‘llaniladigan frazeologik  birliklarni  qiyosiy  jihatdan  o‘rganishga  bag‘ishlangan.  Unda frazeologizmlarning  ma’no,  tuzilish  va  uslubiy  xususiyatlari  tahlil  qilinib,  ikki  til o‘rtasidagi  o‘xshashlik  va  tafovutlar  ochib  beriladi.  Shuningdek,  ularning  milliy-madaniy asoslari hamda tarjima jarayonida yuzaga keladigan ayrim murakkabliklar ko‘rib chiqiladi. Tadqiqot natijalari frazeologik birliklar orqali tillar va madaniyatlar o‘rtasidagi bog‘liqlikni chuqurroq anglash imkonini beradi.