HARORAT FARQI ASOSIDA ISHLOVCHI ELEKTRSIZ SUV KO'TARUVCHI MINI-NASOS - Muhiddinova Munisa Muzaffarovna,; Temirova Shahlo Bozor qizi, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya: Mazkur maqolada quyosh energiyasi hisobiga yuzaga keladigan harorat va bosimlar farqi asosida ishlovchi, elektr energiyasini talab qilmaydigan suv ko‘taruvchi mini-nasos qurilmasi tadqiq etilgan. Qurilma konstruksiyasida issiqlikni yutuvchi  qora  absorber  va  issiqlik  yo‘qotilishini  kamaytiruvchi  alyuminiy qaytargichlardan  foydalanilgan.  Tadqiqot  natijalari  ushbu  qurilmaning  chekka  va energiya  tanqis  hududlarda  kichik  hajmdagi  sug‘orish  ishlari  uchun  iqtisodiy  va ekologik samaradorligini ko‘rsatadi.