PEDAGOGIK FAOLIYATDA REFLEKSIYA ASOSIDA O‘Z-O‘ZINI BAHOLASH KOMPETENSIYASINI RIVOJLANTIRISH - Avulova Fotima,; Salixova Muxayyo, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Anatatsiya: Ushbu maqolada refleksiya orqali pedagogik faoliyatda o’z-o’zini baholashni  rivojlantirish  masalalari  yoritilgan.  Tadqiqotda  refleksiv  yondashuvning ta’lim  jarayonidagi  ahamiyati  ochib  berilib,  John  Dewey,  Donald  Schont,  Graham Gibbs  kabi  olimlar  nazariyalari  asosida  pedagoglarning  kasbiy  faoliyatini takomillashtirish  imkoniyatlarini  tahlil  qilingan.  Maqola  refleksiya  pedagoglarda tanqidiy fikrlash va kasbiy rivolanishni shakllantirishda muhim omil ekanini asoslaydi.