BOSHLANG‘ICH TA’LIMDA RAQAMLI TEXNOLOGIYALARDAN OQILONA FOYDALANISH: MOBIL QURILMALAR ORQALI O‘QUV SAMARADORLIGINI OSHIRISH - Boymatova Munavvar Ravshan qizi,; Salomatillayeva Marjona Shavkat qizi, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya.  Mazkur  tadqiqot  ishida  boshlang‘ich  ta’lim  tizimida  raqamli texnologiyalar,  xususan  mobil  qurilmalar  orqali  o‘quv  jarayonini  tashkil  etishning pedagogik samaradorligi chuqur tahlil qilinadi. Zamonaviy ta’lim tizimining raqamli transformatsiyasi  sharoitida  o‘quvchilarning  bilim  olish  faoliyatini  faollashtirish, ularning  mustaqil  fikrlash  qobiliyatlarini  rivojlantirish  va  o‘quv  jarayonini individuallashtirish muhim ilmiy-amaliy ahamiyat kasb etadi. Tadqiqotda  mobil  ta’lim  konsepsiyasi  doirasida  o‘quvchilarning  kognitiv  faolligi, motivatsiyasi  hamda  bilimlarni  o‘zlashtirish  darajasi  o‘rganildi.  Ilmiy  izlanishlar natijasida  mobil  qurilmalar  yordamida  tashkil  etilgan  ta’lim  jarayoni  an’anaviy usullarga nisbatan samaraliroq ekanligi aniqlandi. Shu bilan birga, texnologiyalardan noto‘g‘ri foydalanish ehtimoli va uning salbiy oqibatlari ham aniqlanib, ularni bartaraf etish bo‘yicha ilmiy asoslangan tavsiyalar ishlab chiqildi.