SANOQ SISTEMALARIDA ARIFMETIK AMALLARNI BAJARISH - Qayumova Gavhar Abdushukurovna; Norbòtayeva Marjona G'olib qizi (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya:Mazkur maqolada sanoq sistemalarining nazariy asoslari, ularning tasnifi  hamda  turli  sanoq  sistemalarida  arifmetik  amallarni  bajarishning  algoritmik xususiyatlari  ilmiy  jihatdan  tahlil  qilinadi.  Ikkilik,  sakkizlik  va  o‘n  oltilik  sanoq sistemalarida  qo‘shish,  ayirish,  ko‘paytirish  va  bo‘lish  amallarining  bajarilish mexanizmlari yoritilib, ularning kompyuter texnologiyalaridagi o‘rni ochib beriladi. Shuningdek, mazkur mavzuni o‘qitishning samarali metodlari ham asoslab berilgan.