OROLBO‘YI HUDUDIDA YASHIL IQTISODIYOTNI RIVOJLANTIRISH ISTIQBOLLARI - Ulug'murodov Farxod Faxriddinovich; Xoldorov Javohir G'ulom o'g'li (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya Orolbo‘yi  hududi  ekologik  inqiroz  va  ijtimoiy-iqtisodiy  muammolar  bilan kurashayotgan mintaqadir. Ushbu maqola mintaqada yashil iqtisodiyotni rivojlantirish istiqbollarini o‘rganadi. Unda qayta tiklanuvchi energiya, barqaror qishloq xo‘jaligi, ekoturizm  va  suv  resurslarini  samarali  boshqarish  kabi  yo‘nalishlar  tahlil  qilinadi. Yashil iqtisodiyotni joriy etish orqali mintaqaning ekologik holatini yaxshilash, aholi turmush darajasini oshirish va barqaror rivojlanishga erishish mumkin. Maqola ushbu jarayonni  tezlashtirish  uchun  zarur  bo‘lgan  strategik  yo‘nalishlar  va  siyosiy  chora-tadbirlarni taklif etadi.