TASHKILOTLARDA INSON RESURSLARINI STRATEGIK BOSHQARISH VA UNING SAMARADORLIKKA TA’SIRI - Kadirov Ulug‘bek Ravshanovich; Olimboyeva Sevinch Sherali qizi (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya:  Mazkur  ishda  zamonaviy  bozor  iqtisodiyoti  sharoitida tashkilotning inson resurslarini boshqarish strategiyasini ishlab chiqishning nazariy va uslubiy asoslari tadqiq etilgan. Tadqiqotning maqsadi  – xodimlarning salohiyatidan samarali  foydalanish  orqali  tashkilotning  raqobatbardoshligini  oshirish mexanizmlarini takomillashtirishdan iborat. Ishda xodimlarni tanlash, moslashtirish, motivatsiya qilish va ularning malakasini oshirish tizimlarini strategik rejalashtirish masalalari  tahlil  qilingan.  Shuningdek,  strategik  boshqaruvning  tashkilot samaradorligiga  ta’siri  baholanib,  xodimlarni  boshqarishning  innovatsion  usullari bo‘yicha amaliy tavsiyalar ishlab chiqilgan.